Demontage  

Start
Historie
Fiat
Project 07

 

 

Demontage Restauratie Resultaat

MEI 2007 - body / glas:

Als allereerste werd al het glas verwijderd om de staat van de raamsponningen te kunnen beoordelen. Afgezien van wat vliegroest zagen deze er eigenlijk prima uit. Ook achter alle blaasjes en scheurtjes in de lak geen gaten maar wel veel oppervlakteroest. Ook achter de deurrubbers veel water en losse roest maar niets ernstigs.

Wat wel opviel was de enorme hoeveelheid plamuur op letterlijk elke plek van de body, die kennelijk nodig waren om de eveneens enorme hoeveelheid deuken strak te maken. Zouden ze stockcar races hebben gereden met de Fiat?!?! Gelukkig zat de lak zo los op de auto dat deze er gewoon afgestoken kon worden. Overigens zaten er in totaal 3 laklagen op de wagen.

Het dak was een verhaal apart. Een ongelofelijke berg plamuur en let met name even op de foto's van het dak. Italiaanse plaatwerkers zijn hier kennelijk erg creatief geweest met tin.

 

Motorkap / deuren

Ook hier veel plamuur en aan de voorste rand van de motorkap gaatjes. Niet onoverkomelijk maar op de langere termijn natuurlijk funest. Achter het plamuur op de linker deur ook gaten en deze keer wat groter...... ai, de rechter kant is waarschijnlijk nog een stuk erger er aan toe......

MEI 2007 - Interieur / dashboard

Het interieur was op zich geen probleem. Stoelen, achterbank, matten en deurpanelen waren er zo uit maar bij het stuur en het dashboard lag dat even anders en waren enkele chirurgische ingrepen noodzakelijk. Achter het dashboard zat een behoorlijke berg roest, gelukkig slechts oppervlakkig. Het leek erop dat dit deel nooit gespoten is geweest, dus gewoon blank staal.

MEI 2007 - motor / versnellingsbak:

Tenslotte waren motor en versnellingsbak aan de beurt. Gezien de omvang van het gevaarte was het een tamelijk delicate kwestie om alles er netjes uit te krijgen. Bij nadere inspectie kwamen er vervolgens een paar minder leuke ontdekkingen. De olielekkages konden wijzen op een paar lekke simmerringen. Ten tweede was het druklager van de koppeling verkeerd gemonteerd hetgeen niet zonder gevolgen was gebleven. De foto's spreken voor zich. Ten derde bleek dat mijn blok geen echt coupé blok maar "slechts" een sedanmotor. Dus voor mij geen speciale zuigers en nokkenas van Abarth..... BAAL! En tenslotte kwamen we erachter dat het blok en mijn aluminium Abarth carter niet bij elkaar hoorden. De aansluitingen van de carterventilatie passen niet bij elkaar. Maar goed, met wat improvisatie is daar wel van te maken.

 

 

Deze website is voor het laatst bijgewerkt op 13.08.2011