Historie

 

Start
Historie
Fiat
Project 07

Oldtimers zijn van jongs af mijn passie geweest en sinds ik mijn eigen geld verdiende, ging een substantieel deel ervan dan ook op aan deze hobby. Het eerste serieuze project was een Triumph Herald 13/60 uit 1969 welke ik als "bouwpakket" kocht. Deze wagen heb ik (vanaf 1993) 7 jaar gehad en in die tijd weer opgebouwd als nieuw. Uiteindelijk heb ik veel plezierige kilometers met de Herald gereden in Engeland, Belgi, Frankrijk en Zwitserland. Op het laatste plaatje zie een een MGB GT. Deze rechtsgestuurde tourer heeft jarenlang dienst gedaan als vervoer voor alledag..... tenminste bijna alle dagen dan....

 

In 2006 kwam de eerste Amerikaanse auto in zicht, een Jeep Wrangler uit 1993. Een onvoorstelbaar degelijke ( = lompe) wagen maar wel met karakter en uitstraling. Als je met de Jeep de straat inreed, bleef dat niet onopgemerkt bij de buren. De 4 liter zespitter was rauw en dorstig maar wel betrouwbaar. Uiteraard moest ook aan deze wagen het nodige verbouwd worden en werd de Jeep verhoogd en verbreed.

 

 

In 2010 werd de Jeep vervangen door een iets bescheidener terreinwagen, een Land Rover 88", bouwjaar 1965 en voorzien van een behoorlijk luidruchtige 2,3 liter 4 cylinder diesel. Om van 0 - 100 km/h (=topsnelheid) te accelereren had je zo ongeveer de hele A12 nodig......... Het kabaal was werkelijk angstaanjagend, alles rammelde, rochelde, reutelde .... maar wat een karakter had die wagen. Oorspronkelijk geboren als legervoertuig had iemand behoorlijk wat tijd, geld en energie gestoken in de civiele ombouw van deze 7-zitter. Uiteindelijk heb ik de Land Rover helaas maar een jaar gehad.

 

 

Voorjaar 2011 werd het tijd voor wat beschaafder vervoer. Via een goede vriend kon ik een Audi 80 Cabrio kopen, bouwjaar 1997 en voorzien van een bescheiden 4 cylinder 2 liter blok. Oerdegelijk en een klassieke schoonheid om te zien maar in April 2012 werd het tijd om afscheid te nemen van de Audi want er diende zich een nieuwe hobby aan!

 

 

De laatste aankoop is voor mij de stap in een nieuwe wereld, namelijk die van de tweewielers. Na recentelijk (november 2011) te zijn geslaagd heb ik gezocht naar een passende motor. Uiteindelijk viel ik voor de charmes van deze Kawasaki GPZ900R, een sportieve toerfiets uit 1993. Ondanks zijn leeftijd ziet de GPZ eruit als nieuw en is kennelijk altijd zeer goed onderhouden. Het 100PK blokje loopt letterlijk als een naaimachine en maakt de motor geschikt voor vlotte ritjes op landweggetjes maar ook voor trips op de snelweg. Pinksteren 2012 was mijn vuurdoop met een 700km trip naar Rostock en dat verliep zoals verwacht zonder een enkel probleem.

  This page has been updated 23.04.2014.