Project 07  

Start
Historie
Fiat
Project 07

 

Demontage Restauratie Resultaat

Nadat de Fiat in 2001 overgespoten was bleek al gauw dat goedkoop duurkoop was. Her en der blaasjes onder de lak, verkeerde kleur en met name de dorpels zeer dun gespoten. Met name omdat het laswerk van Cock Ooms en de antiroest behandeling van Jan van Egmond zo professioneel waren uitgevoerd irriteerde de matige lak mij steeds meer. Ook de motorruimte, het interieur en de kofferbak moesten hoognodig aangepakt worden. IL CAPITANO!!

De plannen om de Fiat compleet te (laten) restaureren zijn zeker al 2 jaar geleden ontstaan maar financiën en praktische uitvoerbaarheid leverden tot voor kort altijd onoverkomelijke problemen op. Begin 2007 werd dan uiteindelijk de knoop doorgehakt: mijn vriend Thomas in Duitsland zou het project gaan uitvoeren. Hij heeft de plaats, de gereedschappen en niet te vergeten de kennis, kunde en het enthousiasme om dit tot een goed einde te brengen.

Begin mei 2007 ondernam de Fiat zijn voorlopig laatste trip van 650km naar het pittoreske Neubukow in de buurt van Rostock en volbracht deze reis zoals verwacht zonder één enkel probleem. Nog in dezelfde week werd begonnen  met het ontmantelen van de wagen.

Onderstaand en op de bovengenoemde pagina's een paar impressies van het werk van Thomas en zijn compagnon Klaus. Klik op de foto voor een vergroting en vervolgens op de back button.

 

 

APRIL 2007 - voor aanvang van het project:

Steeds meer blaasjes en zelfs scheuren in de lak door het openbreken van de plamuurlagen laten het ergste vermoeden. Dit moest eraf voordat het echt te laat was. Motorruimte en kofferbak konden ook wel een grote opknapbeurt gebruiken.

Voor het opslaan van de spullen heeft Thomas een separate zolder.... ideaal!

 

 

Deze website is voor het laatst bijgewerkt op 13.08.2011